Kitabın birinci baskısı yayınlandığında 1999 tarihli Montreal Konvansiyonu Türkiye bakımından henüz yürürlüğe girmişti. Bu nedenle konu ile ilgili fazla mahkeme kararı yoktu. Hatta bazı konularda Yargıtay'ın görüşü bilinmiyordu. Ancak zaman içinde durum değişmiştir. Buna bağlı olarak kitabın bu baskısında Yargıtay ve Bölge Adliye Mahkemesi kararlarına yer verilmiştir. Bunun dışında 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile getirilen değişikliklere ve bu konu ile ilgili mahkeme kararlarına da kitabın bu baskısında yer verilmiştir. Hava sevk fişinin hiç veya gereği gibi düzenlenmemesi nedeniyle taşıyıcının sorumluluğu konusu da ilk defa bu baskıda ele alınmıştır.
Bilindiği üzere, 11 Mart 2020 tarihinde Covid-19 Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilmiştir. Hastalığın yayılımını engellemek amacıyla hem ulusal hem de küresel ölçekte çeşitli tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda seyahat kısıtlamaları getirilmiş ve hem yurtiçi hem de yurtdışı uçuşlar durdurulmuştur. Salgının kontrol altına alınmasıyla seyahat kısıtlamaları kaldırılmış, yurtiçi ve yurtdışı uçuşlara yeniden izin verilmiştir. Güncel gelişmeler dikkate alınarak, sağlıklı bir yolcuya hava aracında veya biniş ya da iniş işlemleri sırasında koronavirüs bulaşması halinde taşıyıcının sorumluluğu konusu da kitabın bu baskısında incelenmiştir.
Konu Başlıkları
Uluslararası Hava Taşımacılığında Taşıyıcının Sorumluluğuna
İlişkin Düzenlemeler ve Uygulanma Şartları
Uluslararası Hava Taşımaları Bakımından Taşıyıcı
Taşıyıcının Sorumlu Olduğu Haller
Taşıyıcının Adamlarının Fiillerinden Doğan Sorumluluğu
Taşıyıcının Sorumluluktan Kurtulması
Taşıyıcının Sorumluluğundan Doğan Tazminat Davası
Sağlıklı Yolcuya Hava Aracında veya Biniş ya da İniş İşlemleri Sırasında Koronavirüs Bulaşması Halinde Taşıyıcının Sorumluluğu