Şirket yeniden yapılandırmalarını Ticaret Hukuku, Sermaye Piyasası, Vergi Hukuku ve Rekabet Hukuku bakımından ele alan tek eser olma özelliğine sahip kitabın ilk üç baskısı gördüğü büyük ilgi sonucu kısa sürede tükenmiştir. Kitabın güncellenmiş 4. baskısında, kitabın üçüncü baskısından sonra Ticaret, Sermaye Piyasası, Vergi ve Rekabet Hukuku alanlarında meydana gelen değişiklikler ve gelişmeler takip edilerek kitabın güncel kalması sağlanmıştır.
Şirket yeniden yapılandırılmaları; birleşme, bölünme, tür değiştirme gibi çeşitli şekillerde ortaya çıkabilir. Şirket yeniden yapılandırılmaları, şirket değerinin artırılması, şirket yönetimi ve yapısının yeniden organize edilmesi, miras paylarının paylaştırılması gibi çok çeşitli amaçların gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Bu nedenle, şirket evlilikleri, bölünme veya tür değiştirme ticari hayatın en sık karşılaşılan olgularındandır. Ayrıca, küreselleşme ile birlikte yabancı şirketlerle birleşme ve devralmalar hızla artmıştır.
Şirket yeniden yapılandırmaları, mali müşavirler, avukatlar, değerleme ve denetim şirketleri gibi çok çeşitli mesleklerden uygulamacının ilgi alanına girmektedir. Bunun nedeni, yeniden yapılandırmaların ticaret hukuku, vergi hukuku ve rekabet hukuku gibi çeşitli hukuk dalları ile işletme, finansal yönetim gibi çeşitli disiplinleri ilgilendirmesidir.
Bu kitapta, uygulamacıların teorik ve pratik bilgi ihtiyaçları gözetilerek uygulamada karşılaşılan sorunlara ilişkin farklı görüşler ortaya konulmuş ve çözüm önerileri sunulmuştur.
Konu Başlıkları
Şirket Yeniden Yapılandırmalarının Ticaret Hukuku Çerçevesinde İncelenmesi
Sermaye Şirketlerinin Kolaylaştırılmış Usulde Birleşmesi
Birleşme, Devir ve Bölünme Kararlarına Karşı Dava Açma
Şirket Yeniden Yapılandırmalarının Sermaye Piyasası Hukuku Çerçevesinde İncelenmesi
Halka Açık Ortaklıkların Bölünme İşlemleri
Şirket Yeniden Yapılandırmalarının Vergi Hukuku Çerçevesinde İncelenmesi
Rekabet Hukuku Çerçevesinde Birleşme ve Devralmaların İncelenmesi
Yoğunlaşma Sayılmayan Haller
İzne Tabi Birleşme ve Devralmalar
Yoğunlaşma İşlemlerinde Rekabet Kurulunca Kabul Edilebilir Çözümler
Birleşme ve Devralmaların Bildirilmesi