Tebligat Hukuku, adil yargılanma hakkı kapsamında yer alan en önemli konulardan birisidir. Bu nedenle tebligat mevzuatı bu konuda sıkı şekil şartları öngörmüştür. Şekil şartlarına uyulmamasının yaptırımı ise uygulamada "usulsüz tebliğ" ya da "tebliğ işleminin yapılmamış sayılması" şeklinde karşımıza çıkmaktadır.
Eserde yer alan Tebligat Kanunu'nun ilgili maddesinin hangi yönetmelik maddesiyle bağlantılı olduğu dipnot şeklinde sunulmuş, ayrıca karşılaştırma tablosuna yer verilmemiştir. Böylece ilgili kanun maddesinin uygulanmasına dair yönetmeliği daha kolay bulma imkanı sağlanmıştır.
Mahkeme kararları kısmında, yüksek mahkemelerin sadece Tebligat Hukuku'na dair kısımları eser içine alınarak konuyla alakasız kısımlar esere alınmamıştır. Böylece okuyucunun konuyla ilgili yüksek mahkeme görüşüne daha kolay erişimine olanak sağlanmıştır. Ayrıca eserde Tebligat Kanunu dışında özel kanunlarda yer alan tebligat hükümlerine ve mahkeme kararlarına da yer verilerek okuyucular için kapsamlı bir eser oluşturulmaya gayret edilmiştir.
Konu Başlıkları
Anayasa Mahkemesi Kararları
Yargıtay Kararları
Danıştay Kararları
Bölge Adliye Mahkemesi Kararları
Bölge İdare Mahkemesi Kararları
Tebligat Kanunu
İlgili Kanunlar ve Yönetmelikler
Ülkelere Göre Tebligat Yapma Yöntemleri
Mahkeme Kararları