Etkili bir yazılı veya sözlü iletişim ancak dilin doğru kullanılmasıyla mümkündür. Etkili yazı yazma, yetenek olduğu kadar uzun yıllara yayılan okuma ve yazma deneyimi gerektirir. Başarılı yazı yazmak için yazım kurallarına uymanın yanında, sistemli düşünme, hayal kurma, duyguları ve düşünceleri aktarabilme yeteneğine de ihtiyaç vardır.
Bir yazışma türü olarak iş yazışmaları birçok amaçla yapılır; iş yazışmalarının asıl amacı örgüt çalışanlarını bilgilendirmek, örgütün iç ve dış çevresi arasındaki gelişmelerden onları haberdar etmek, üstlerin talimatlarını, astların ise taleplerini iletmektir. Yazışma aynı zamanda çalışanları motive edici bir işleve sahiptir. Bunun için yazışmaların ikna edici ve etkileyici olması gerekir. İş yazışmaları edebi yazılar değildir. Onların asıl amacı kurumsal faaliyetlerin resmi bir düzlemde yürütülmesini sağlamaktır.
İş yazışmalarının beceriyle geliştirilebilecek bir yönü vardır. Bunun için dilin imla ve gramer kurallarının bilinmesi ve yazışma kurallarının şekil ve içerik koşullarına uyulması önemlidir. Aksi halde dil ve anlatım bozukluklarıyla dolu bir yazı da mesaj tam olarak iletilemez. Kitap, burada belirtilen hassasiyetin geliştirilmesi konusunda hazırlanan ve kurumsal/örgütsel resmi/yazılı iletişim konusunda ilgililere destek sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.
Konu Başlıkları
İletişim ve Yazılı İletişim
Yazım Kuralları
Yazışma Teknikleri
Yazışma Türleri
Örgütsel Yazışma ve İş Mektupları
Raporlar ve Rapor Yazma Teknikleri