İcra ve İflas Kanunu'nda yapılan değişikliklerle, kanun koyucu iflas erteleme kurumunu kaldırmış ve konkordato kurumunu bu doğrultuda yeniden düzenlemiştir. Konkordato, Türk hukukunda uzun yıllardır mevcut olan bir hukuki imkân olmasına rağmen son değişiklikler yapılana kadar uygulamada pek sık yer almamıştır. Yapılan kanun değişiklikleriyle, konkordatoyla ilgili hükümlerde köklü değişikliklere gidilmiştir. Yapılan köklü değişiklikler sonucu, uygulamada konkordato başvuruları hızlı bir şekilde yapılmaya başlanmıştır. Bu süreçte konkordatoyla ilgili birçok hukuki soru ve sorun da ortaya çıkmıştır.
Konkordatoyla alakalı bir sürecin içinde bulunan taraflar süreç içinde ne tür durumlar ile karşılaşacaklarını, bulundukları konum itibariyle konkordatonun olası etkilerini merak etmekte ve uygulamada bu sorularla sık sık karşılaşılmaktadır.
Kitapta; öncelikle konkordato kurumuyla ilgili genel bilgilendirmeler yapılmış ve sonrasında esas olarak bu çalışmanın konusu olan, tüm aşamalardan geçerek mahkemece tasdik edilmiş konkordatonun başta alacaklı ve borçlu olmak üzere konkordatodan etkilenen taraflar bakımından doğuracağı neticeler incelenmiştir. İncelemelerde her durum için ayrı bir başlık açılmış ve konuların birbirine karışması engellenmiştir. Ayrıca kitapta, konuyla ilgili güncel yargı kararlarına da yer verilerek, konkordatoyla ilgili birçok soru cevaplanmıştır.
Konu Başlıkları
Konkordatonun Hukuki Niteliği, Hükümleri ve Sonuçları
Konkordatoda Vergi, Harç ve Teşvik Belgeleri
Konkordato Dışında Yapılan Vaatler
Konkordatoda Çekişmeli Alacaklar