📦 ₺450 ve üzeri kargo bizden 💳 Kredi kartına 12 taksit imkanı 📦 ₺450 ve üzeri kargo bizden 💳 Kredi kartına 12 taksit imkanı
Müşteri Destek Hattı : 0850 532 9653
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Seçkin Yayıncılık Defansif Tıp Unsuru OlarakTıbbi Malpraktis Tıp Hukuku Monografileri

Ürün Kodu : 9789750261374
Sayfa Sayısı : 198
Ebat : 16x24
₺75,00
Daha Fazla Hukuk
  • ₺450 ve üzeri siparişlerde kargo bizden
  • Hatalı ve hasarlı ürünlerde sorunsuz değişim
  • Birçok üründe aynı gün kargoya teslim imkanı
Güvenli Ödeme Garantisi
Geçmişi 5000 yıl öncesine dayanan tıp bilimi, aynı zamanda bir sanat dalı olarak da addedilir. Bu sanat dalının uygulayıcısı olan hekimin, hata yapmayacağı, yapsa da bunun yaptırıma maruz bırakılamayacağı görüşü artık geçerli değildir. İlk olarak 1300'lü yıllarda gündeme gelmeye başlayan hekim hataları, geçen zaman içinde tıp dünyasının en önemli tartışma konuları arasına girmekle kalmamış, hukuk biliminin de yakından ilgilendiği ve toplumsal olarak bilinen sosyo-ekonomik bir olgu halini almıştır. Gelinen noktada, bu çok bileşenli ve nedenli olguya, gerek hekim gerek hasta tarafından farklı bakış açılarıyla yaklaşılmakta, bu kapsamda hukukçuların da dahil olduğu karmaşık bir süreç yaşanmaktadır.

Son yıllarda hızla gelişmekte olan Sağlık Hukuku bilim dalının asıl olarak ilgilendiği ana konulardan biri olan hekim hataları; tıbbi müdahale, aydınlatılmış hasta onamı, hekimin hukuki sorumlulukları, sigortacılık uygulamaları, bilirkişilik ve defansif tıp gibi bütünleşik kavram ve konularla bir arada incelenmelidir.

Defansif tıp uygulamaları; hekimlerin, tıbben herhangi bir gerekliliği olmamasına rağmen hastalardan ek test ve tetkikler, ek araştırmalar istemeleri ya da yüksek riskli hastaları muayeneden ve hatta tedaviden kaçınmalarını içeren tıbbi davranışlardır. Hekimler, bu kapsamdaki tutum ve davranışları ile kendilerine yönelik açılacak tıbbi malpraktis davalarından korunmayı amaçlarlar.

Eserde, yaygın şekilde hekim hatası olarak bilinen tıbbi uygulama hataları ya da tıbbi malpraktis konusu; nedenleri, sonuçları, etkileri ve diğer bütünleşik kavram ve konular açısından incelenmektedir.

Sayısı her geçen gün artan ve yıllarca süren davalar, özellikle bazı uzmanlık branşlarının hemen her uygulamasında tıbbi malpraktis riski altında olması veya ilgili uzmanın böyle hissetmesi gibi hususlar, bir taraftan defansif tıp uygulamalarını gündemde tutarken diğer taraftan özellikle riskli branşlarda görev yapan hekimleri tedirgin etmektedir. Bu durum ülkemizdeki yayınlarda henüz değinilmeyen, ancak hekimler arasında oldukça yaygın olduğu düşünülen Tıbbi Malpraktis Dava Stres Sendromuna yol açmaktadır. Bu baskıda, hem Tıbbi Malpraktis Dava Stres Sendromu konusuna, hem de Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin tıbbi malpraktis konulu kararlarının yazar tarafından yapılan özgün analizlerine yer verilmiştir.

Konu Başlıkları

Tıbbi Malpraktis–Komplikasyon–Tıbbi Müdahale
Tıbbi Müdahalenin Hukuka Uygunluğunun Şartları
Hekimin Sorumlulukları
Hekimlere Uygulanan Yaptırımlar
Hekimin Tıbbi Malpraktis Önlemleri
Tıbbi Malpraktis Risk Yönetimi
Tıbbi Malpraktis Dava Stres Sendromu
Anayasa Mahkemesi'nin Hekimlere Yönelik Yaptırım Görüşü
Yargıtay'ın Tıbbi Malpraktis Kararlarının Analizi
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.