Son yıllarda ülkemizde çocuk istismarı ve ihmaline dair çok sayıda yayına rastlan-makla birlikte, konunun adli boyutu ile adli süreçte çocuklara yaklaşım hakkındaki yayınlar sınırlıdır. Adalet sistemi içerisinde çocukların yetişkinlerden farklı değerlen-dirilmesi, özellikle ve öncelikle onlarla yapılacak adli görüşmelerde ikinci kez mağdur olmalarının önüne geçilmesi için ne gibi prosedürlerin uygulanması gerektiği hususları adli bilimler, hukuk, sosyal hizmet ve ruh sağlığı alanında çalışanlar için önem arz etmektedir.
Bu kitapta; çocukluğa dair tanım ve kavramlar, çocuğun gelişim aşamaları, çocuk istismarının ve ihmalinin farklı boyutları ayrıntılı biçimde ele alınmaktadır. Çocuklarla adli görüşmenin temel prensipleri ve pratik uygulamalarda dikkat edilmesi önem arz eden faktörler, çocuk ifadelerinin analizi konuları anlatılmaktadır.
Kitap, başta alanda çalışan hukukçular, psikologlar, psikolojik danışmanlar ve sosyal hizmet uzmanları olmak üzere tüm çocuk adalet sistemi çalışanları için kaynak niteliği taşımaktadır.
Konu Başlıkları
Çocuk İstismarı
Fiziksel İstismar
Cinsel İstismar
Kişilerarası İletişim ve Adli Görüşme
Kriter Bazlı İfade Analizi
İfadenin Özgünlüğünü Etkileyen Faktörler