📦 ₺450 ve üzeri kargo bizden 💳 Kredi kartına 12 taksit imkanı 📦 ₺450 ve üzeri kargo bizden 💳 Kredi kartına 12 taksit imkanı
Müşteri Destek Hattı : 0850 532 9653
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

İletişim Yargı Yayınları

Ürün Kodu : 9786053526513
₺24,00
₺10,80
%55 İndirim
25.11.2024 tarihine kadar kargoda
  • ₺450 ve üzeri siparişlerde kargo bizden
  • Hatalı ve hasarlı ürünlerde sorunsuz değişim
  • Birçok üründe aynı gün kargoya teslim imkanı
Güvenli Ödeme Garantisi
EBAT: 19x27
SAYFA SAYISI: 150
Bu çalışma, iş yaşamına hazırlanan öğrencilere ve diğer bireylere iş ve özel yaşamlarında gereksinim duyacakları etkili iletişim bilgilerini sunmak amacıyla hazırlanmıştır. İletişim konusunu genel ve örgütsel boyutlarıyla birlikte ele alan çalışma, ön lisans, lisans ve iletişim konusunda araştırma yapanlar için önemli bir kaynak olması amacıyla okuyucunun beğenisine sunulmuştur.
Konu Başlıkları
İletişim Kavramı ve İletişim Süreci
İletişim Şekilleri ve Engelleri
Sözel İletişim
Sansüz İletişim
Yazılı İletişim
Örgütsel İletişim
Kitle İletişimi
ÖNSÖZ
İletişim, insanlık tarihi kadar eski bir olgudur; insanoğlu var olduğu ilk an-dan itibaren kendisi ve çevresiyle olan ilişkilerinde kendini hep bir iletişim ağınot;nın, iletişim etkinliklerinin içerisinde bulmuştur. Gerek kendimiz ve gerekse başnot;kalarıyla olan etkileşimlerimizde yaşamımızı zenginleştiren ya da fakirleştirebilen iletişim, hem kişisel, hem de toplumsal bir süreçtir. İnsan ilişkilerinin özünü oluşturan iletişim davranışlarımızla, iletmek istediğimiz mesajı karşımızdakine istediğimiz biçimde aktarabilmek ve ondan beklediğimiz tepkiyi alabilmek çabanot;sına gireriz.
Sosyal bilimlerde diğer tüm kavramların tanımında olduğu gibi, iletişim kavramının tam bir tanımını yapmak güçtür. İletişim kimisine göre ldquo;bilgilerin aktarılmasırdquo;, kimine göre ldquo;uyarı-tepkirdquo;, kimine göre ise ldquo;canlı varlıklar arasınnot;da anlam aktarımırdquo; anlamına gelmektedir. Hatta yapılan araştırmalarda iletişim sözcüğünün; karşılıklı konuşma, birbirini anlama, birbirini etkileme, taraflar arasında belirsizliğin azaltılması, taraflar arasında bağlantı kurma, güçlü olabilme vb. gibi birçok farklı anlamda kullanıldığı da tespit edilmişnot;tir.
İnsan ister tek başına, ister toplumla birlikte yaşasın, amaçlarına iletişim kurarak ulaşabilir. İnsanda iletişim kurma ihtiyacı, çevreyi etkileme isteğinden kaynaklanır. Bu nedenle iletişim, ister bilgiyi yaymak, ister eğitmek, ister eğlen-dirmek, ya da yalnızca anlatmak için olsun, asıl amaç, bilgi verme ve karşıdakinot;ni etkilemektir. Özellikle örgütsel ve grup iletişiminde, birlikte çalışan insanlanot;rın davranışlarını kontrol etmek ve belli bir amaç doğrultusunda yönlendirmenot;nin vazgeçilmez aracı, iletişimdir. Bu yönüyle iletişim sadece bir ileti alışverişi değil, insanın toplumsallaşma sürecinde ortak bir etkinlik biçimidir.
İletişim her şeyden önce, insanın kendini bir insan olarak gerçekleştirmesi ve sosyal süreçlere girmesi bakımından önemlidir. İletişim sayesinde insanlar zihinlerindeki kavram ve fikirleri açığa vurma, onları paylaşma ve değerlendirnot;me olanağına sahip olurlar. Başkalarını etkileme ve onlardan etkilenme, yararnot;lanma, yararlı olma ve bir başarı gösterme iletişim sayesinde mümkün olur. İnsanlar arasında yaşanan ilişkilerin sürmesi iletişim sayesinde mümkün olur.
İletişim, bireyler arasında, örgütlerde ve sosyal yapılar içerisinde gerçeklenot;şir. Bir sosyal yapı içerisinde tüm faaliyetler, iletişim sayesinde eş güdümlenir. İletişim sayesinde insanlar, gruplar ve örgütler arasında mesaj alışverişi sağlanot;nır. İnsanın kendini karmaşıklıktan kurtarıp, bir düzen oluşturması, çevresini daha iyi tanıması ve başkalarıyla uyumlu ilişkiler geliştirmesi, iletişim sayesinnot;de olur. Çünkü insan ve örgütlerin başarılarında, iletişim kurma becerilerinin önemli bir yeri vardır.
Kenan Mehmet EKİCİ
Ankara Temmuz 2013

Basım Tarihi
Baskı Sayısı
Sayfa Sayısı
Kitap Ebatı
Cilt / Kağıt
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.